media
media

Cum să faci un machiaj Smoky Eyes


Începând cu Cleopatra care îşi contura puternic ochii cu o substanţă numită mesdemet la egipteni şi kohl la arabi (şi care era preparată din derivaţi de plumb, galenă şi ceruzit), femeile din întreaga lume au fost cucerite şi fascinate de-a lungul secolelor de diferite moduri de a purta machiajul smoky eyes. Conturarea ochilor cu negru a revenit în atenţia publicului odată cu petrecerile opulente ale anilor ’20 când focusul era pe atragerea atenţiei sub orice formă. A pierdut din popularitate în următoarele decade, dar a fost reinventat din nou prin anii ’80.


Machiajul în general te invită să te joci cu texturi, culori şi forme aşa că doar imaginaţia este limita. Însă, machiajul Smoky Eyes are câteva caracteristici de care trebuie să ţinem cont în realizarea lui:


Machiajul se construieşte în jurul culorii negru printr-o tehnică de estompare fină a nuanţelor.


Mişcarea de estompare şi difuzare este foarte importantă în obţinerea acelui efect fumée.


Pentru un machiaj Smoky Eyes se vor folosi doar nuanţe ce derivă din negru (gri sau maro). Adăugarea culorilor, pigmenţilor, glitterului sau altor texturi îl transformă într-un machiaj de seară special în tehnică Smoky, dar nu este un machiaj Smoky Eyes. Atenţie, că multe persoane fac această confuzie.


Pentru ca un machiaj Smoky Eyes să fie reuşit, culoarea puternică de negru/gri închis va fi aplicată doar pe pleoapa mobilă fără a fi depăşită linia pliului.Combinând elemente specifice fiecărei perioade, machiajul smoky eyes a evoluat odată cu tendinţele şi a rămas în topul preferinţelor. Chiar şi acum cele mai multe cereri pe care le primesc make-up artiştii sunt pentru machiajul fumuriu.

  • Jan 11, 2017
  • Categorie: Frumusete
  • Comentarii: 0
Comentarii: 0

Fara comentarii

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu poate fi publicata. Câmpurile obligatorii sunt marcate*